Slussen, gokväll

Det är tomt på biblioteket nu. Ingenting fungerar. Ljuset är borta. Utlåningsavdelningen hade problem med sina datorer hela dagen, folk fick inte låna några böcker alls. Så är det här. Det finns inga snabba spår och genvägar. Det som inte är krångligt är omöjligt. Men vi tycker om vårt bibliotek ändå. Och vi gör så gott vi kan. Mer kan man inte begära av ett bibliotek.

Zinedine kom förbi i morse med en påse full av nybakade bullar. Jag tar en nu. Sitter i mörkret och äter russinbulle. Väntar på att Johannes ska bli klar nere i arkivet. Är glad att det inte är jag som är arkivarie. Tänker på att Zinedine snart ska få öppna caféet igen. Ser ut över vattnet, det är dimma och lite regn, Slussen är vacker, godkväll.

Pet.

SVD: Slussens framtid oviss…