SL-förslag utarmar Stockholms kulturliv

Styrelsen i SL ska i slutet av september ta ställning till ett förslag från SL´s ledning om indragen natttrafik på tunnelbanan vardagskvällar. Enligt Slussenbiblitoketes mening bidrar detta till reducerade möjligheter för stadens ytterstadsbor att ta del av det kulturliv (exempelvis Slussenbiblioteket) som erbjuds på vardagskvällar. Det ökar på så sätt segregationen inom Stockholms storstadsregion och reducerar antalet kulturkonsumenter.

Vi måste ifrågasätta om SL´s ledning och styrelse har den kompetens om stadsliv som en viktig samhällsaktör bör ha, och undrar om någon omvärldsanalys över huvudtaget görs inom verksamheten. Det kanske är dags att byta ut gubbgänget och ersätta med yngre och duktigare tjejer?

Vi stödjer den kampanj mot förslaget som drivs i nätverket Facebook och uppmanar alla att engagera sig i en viktig fråga för Stockholm!

Skriv också under på listan på kampanjsidan Vardagsmordet!

[tags]SL, Kulturpolitik, vardagsmordet[/tags]

2 reaktioner på ”SL-förslag utarmar Stockholms kulturliv

1. Sista jag kollade gick det nattbussar som följer tunnelbanans rutt. Du kanske har glömt det eller väljer att inte bry dig. Men bussarna har rullat hela tiden men du kanske tycker att det är bussarna som tar död på kulturen eller???

2. Visst går det nattbussar kära du, men en vanlig förortsbuss har plats till 60-75 passagerare (Kolla gärna med SL), medan en tunnelbanevagn av ny typ har kapacitet på 414 passagerare. Du har tydligen inte tagit någon nattbuss någon gång, restid Slussen-Bagarmossen 26min mot 12min med tunnelbana.
    Men du missar dock poängen: Mera och bättre kollektivtrafik gynnar stadsliv och kulturliv!