Goda grannar gråter ej

Etableringen av de tre första småbiblioteken i anslutning till tunnelbanan ska upp i kulturnämnden nästa onsdag. Enligt SvD kommer även Slussen att vara en självklar plats att etablera ett nytt bibliotek – javisst säger vi!

tunnelbanan

Du har väl inte missat kampanjen…

Vi på Slussenbiblioteket tycker att ett samarbete med Stadsmuseet på denna plats känns båda inspirerande och naturligt. Vi har tidigare formulerat denna möjlighet att utveckla två goda grannar till en levande arena för stadsfrågor, en naturlig infobank för stockholmarna, och en uppdaterat och attraktiv samling stockholmiana.

Vi tror att denna kulturarena måste få en markant gestaltning i Slussen, och att både byggnad och innehåll kan bli ett populärt inslag i Stockholms stadsliv . Vårt hopp är att den förestående arkitekttävlingen på Slussen kan belysa kraften i en sådan kulturinstitution.

[tags]slussen, museum, bibliotek[/tags]

En reaktion på ”Goda grannar gråter ej

1. En alldeles utmärkt idé!
    Jag skulle gärna se en väldigt tydlig integration mot tunnelbanan för både biblioteket och stadsmuséet. Det är relativt vanligt utomlands, att olika former av kulturverksamheter (och varuhus också för den delen vilket jag också tycker är trevligt) har direkta kopplingar till tunnelbanan. Det borde ju gå att ordna med tanke på att hela slussen ändå ska byggas om framöver.