Goda grannar gråter ej

Etableringen av de tre första småbiblioteken i anslutning till tunnelbanan ska upp i kulturnämnden nästa onsdag. Enligt SvD kommer även Slussen att vara en självklar plats att etablera ett nytt bibliotek – javisst säger vi!

tunnelbanan

Du har väl inte missat kampanjen…

Vi på Slussenbiblioteket tycker att ett samarbete med Stadsmuseet på denna plats känns båda inspirerande och naturligt. Vi har tidigare formulerat denna möjlighet att utveckla två goda grannar till en levande arena för stadsfrågor, en naturlig infobank för stockholmarna, och en uppdaterat och attraktiv samling stockholmiana.

Vi tror att denna kulturarena måste få en markant gestaltning i Slussen, och att både byggnad och innehåll kan bli ett populärt inslag i Stockholms stadsliv . Vårt hopp är att den förestående arkitekttävlingen på Slussen kan belysa kraften i en sådan kulturinstitution.

[tags]slussen, museum, bibliotek[/tags]

2 reaktioner på ”Goda grannar gråter ej

1. En alldeles utmärkt idé!
    Jag skulle gärna se en väldigt tydlig integration mot tunnelbanan för både biblioteket och stadsmuséet. Det är relativt vanligt utomlands, att olika former av kulturverksamheter (och varuhus också för den delen vilket jag också tycker är trevligt) har direkta kopplingar till tunnelbanan. Det borde ju gå att ordna med tanke på att hela slussen ändå ska byggas om framöver.

2. I fullme4ktige verkar stf6det inte ha lika stor stf6d som befnnkliogen. Ne4stan tve5 tredjedelar e4r positiva eller mycket positiva till stadens ff6rslag. De5 ska man heller inte glf6mma att de ne4rboende utgjorde en tredjedel av urvalet.Denna del var ockse5 betydligt mer negativ e4n resten. Om man gjort ett ordentligt slumpat oberoende urval f6ver Storstockholmare skulle andelen positiva troligtvis ligga pe5 en bit f6ver 70%.Ff6rhoppningsvis blir det beslut snart e4nde5. Det ff6rsta me5let me5ste e4nde5 vara att det e4r vi som river Slussen och att den inte river sig sje4lv.