Om biblioteket

Namn, siffror, företag, platser, städer och länder som nämns i följande text är konstruerade i syftet att underhålla och att utbilda eller utgöra illustrationer och exempel. Likheter med verkliga personer – levande eller döda, företag, institutioner, händelser eller platser är rena tillfälligheter.

Vi har frågat Gerda Bolin, chefsbibliotekarie, vad Slussenbiblioteket egentligen är.

”Först och främst är vi ditt drömbibliotek på Slussen i Stockholm.” säger hon och fortsätter ”Vi är en utmaning till stadens politiker, byråkrater och arkitekter som inte har tänkt särskild långt i riktning kulturellt och offentligt innehåll på en av Stockholm stads viktigaste och mest centrala tomter!” Gerda har jobbat länge med biblioteket. Hon rekryterades till chefsposten under hösten 2005 och har sen dess delat med sig av sina drömmar och visioner till många människor.

”Vi är en litterär konstruktion, en vision, ett minne, en plan, ett önskemål. Vi är en bok, en roman eller ett skådespel. Och handlingen blir till i vår vardag, vi som jobbar här. Vi är en lögn och ett bedrag. Men vi är här ändå, och du kan lära känna oss genom att läsa vad vi skriver. Vi är vad vi skriver!” Hon berättar att biblioteket nu har fem duktiga och plikttrogna medarbetare, med olika ansvarsområden.

”Vi är som internet – fast på riktigt!” avslutar hon och springer vidare till ett av sina många uppdrag i institutionen. Så var realistisk, begär det omöjliga av Slussenbiblioteket.

admin, 19.mars 2007

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *